In deze factsheet zijn cijfers opgenomen over de inkomens van Helmondse inwoners.
Deze factsheet geeft inzicht in de omvang van de schuldenproblematiek in Helmond.
Deze factsheet geeft inzicht in de omvang en samenstelling van de groep Helmondse minima.
Huishoudens met een laag inkomen kunnen bij verschillende organisaties in Helmond terecht voor speciale regelingen. Sommige van deze organisaties vragen een bewijs van weinig inkomen. In Helmond is hiervoor de gemeentelijke inkomensverklaring. Met deze papieren verklaring hoeven mensen niet meer overal hun financiële gegevens op tafel te leggen, maar kunnen ze de inkomensverklaring laten zien. Om erachter te komen hoe het gebruik is van de inkomensverklaring en of het voorzieningenaanbod aansluit bij de behoefte, is begin 2024 een onderzoek uitgevoerd onder de inwoners met een inkomensverklaring. In deze publicatie zijn de resultaten gepresenteerd.
Inwoners met een minimum inkomen en die zorgkosten hebben die de basisverzekering niet vergoed, kunnen gebruik maken van de collectieve aanvullende verzekering (afgekort CAV). De gemeente draagt hier financieel aan bij. We zijn benieuwd hoe de inwoners de CAV ervaren.
Wanneer inwoners financiële problemen hebben, kunnen ze hulp krijgen vanuit de schulddienstverlening van de gemeente Helmond (afgekort als SDV). Ze hebben bijvoorbeeld schulden of hebben problemen met het betalen van de rekeningen. De gemeente is benieuwd hoe de klanten (de inwoners die gebruiken maken van de schulddienstverlening) het hulpverleningstraject ervaren. Vandaar dat we dit Klanttevredenheidsonderzoek hebben uitgevoerd.
Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor vrijwel alle maatschappelijke ondersteuning aan inwoners. Deze taken zijn vastgelegd in de Wet Maaatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Participatiewet, de Jeugdwet en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. De Monitor voorzieningen Sociaal Domein Helmond geeft inzicht in de uitvoering van deze zorgplicht. Aan de hand van de pijlers bereik, beschikbaarheid, kwaliteit en budget geeft deze monitor een beeld van de situatie en ontwikkeling in het Sociaal Domein.
In dit dashboard zijn diverse gegevens verzameld om de doelstellingen uit het arbeidsmarktplan 2023-2027 van de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel meetbaar te maken en te monitoren.
In deze notitie wordt een beeld gegeven van de omvang van de groep (kennis)werkers met een herkomst van buiten Nederland, dat in Helmond woont.
In januari 2023 hebben het CBS en TNO in op dracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gezamenlijk een rapport uitgebracht over de omvang van energiearmoede in Nederland. In deze factsheet laten we de resultaten voor gemeente Helmond zien.
Deze FACTsheet geeft een beeld van de arbeidsmarktpositie van de Helmondse bevolking.
Deze FACTsheet geeft inzicht in de omvang van de schuldenproblematiek in Helmond
In deze FACTsheet zijn de cijfers opgenomen over de inkomens van de Helmondse inwoners.
Onderzoek onder deelnemers van de Collectieve Aanvullende Verzekering naar de ervaringen met de CAV en het contact met CZ.
Deze FACTsheet geeft inzicht in de omvang van de schuldenproblematiek en de omvangen en de samenstelling van de groep minima in Helmond.
Hoe staat Helmond er economisch voor? In dit dasbaord staan onder andere cijfers over bedrijvigheid, werk en inkomen en de woningmarkt.
Voor de Pilot Arbeidsmigranten dat momenteel loopt in de Peelregio is er behoefte aan een set gegevens die een beeld geven van het aantal arbeidsmigranten in de gemeenten.
Heeft u moeite met het lezen van dit document? Neem dan contact met ons op via statistiek@helmond.nl.