Een ogenblik geduld a.u.b.

FAQ

 • Voor wie is de Kennisagenda Helmond bedoeld?

  De Kennisagenda Helmond is voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare feiten en cijfers over Helmond en haar inwoners. Het is dus voor iedereen binnen én buiten de gemeentelijke organisatie die informatie wil hebben over de stad.
 • Is de Kennisagenda Helmond af?

  De Kennisagenda Helmond is continu in ontwikkeling waarbij we telkens de nieuwste inzichten delen, onderwerpen toevoegen en technische verbeteringen doorvoeren waar dat kan. Neem dan ook gerust contact met ons op (statistiek@helmond.nl) als u informatie of uitleg mist of als er technische problemen zijn. 
 • Waar komen de cijfers vandaan?

  De gegevensbronnen zijn zeer divers. Bij elk onderwerp vindt u in de legenda informatie over de bron(nen) en welke bewerking van de data er eventueel heeft plaatsgevonden. Een groot deel van de cijfers hebben we als gemeente zelf in huis. Denk bijvoorbeeld aan gegevens over aantallen inwoners en in welke wijk of buurt ze wonen. Een ander deel van de gegevens halen we uit externe bronnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Centraal Bureau voor de Statistiek of de Politie. 
 • Hoe actueel zijn de cijfers?

  Standaard worden de meest recente gegevens getoond. De beheerders van de Kennisagenda Helmond streven ernaar om de gegevens op de website zo actueel als mogelijk aan te bieden. In de legenda vindt u meer infomatie over de bron en de actualiteit van de data.